Pasklaar Zorgverlening

Behandelvormen en technieken

Centraal in onze visie staat het meer dimensionaal belasting en belastbaarheid model (MDBB), een werk- en denkmodel dat uitgaat van de totale levensstijl. Met dit model als leidraad kijken wij, samen met u, naar hoe hernieuwde inzichten een vertaling kunnen vormen naar uw persoonlijke situatie en welke werkvormen het meest geschikt zijn om een gepland einddoel te bereiken.

Algemene hartcoherentie oefening

Het doel van algemene hartcoherentie oefening is het in balans brengen van de ademhaling, gedachtenpatronen en het hartritme. Via een computerprogramma dat in staat is het stressniveau zichtbaar te maken wordt een cliënt getraind deze te beinvloeden middels gedachten en/of ademhaling. Het programma kent ook een spelvorm welke interessant is voor kinderen.

Progressieve relaxatie (methode Jacobson)

Progressieve relaxatie is een subtiele maar actieve ontspanningsmethode gebaseerd op het bewust aan- en ontspannen van spieren, waarmee in vrijwel elke situatie (dus ook achter het bureau of in de file) een ontspanningsgevoel kan worden oproepen.

Autogene training (methode Schultz)

Autogene training is een ontspanningsmethode gebaseerd op zelfsuggestie. Bij deze methode bevorderen positieve, opbouwende suggesties die ten dienste staan van rust, kalmte en warmte in combinatie met een rustige, diepe ademhaling het ontspanningsgevoel.

Passieve en actieve imaginatie

Imaginatie is een stressverwerkings- en stressverminderingstechniek die gebruikt maakt van het menselijk vermogen tot fantasie en verbeeldingskracht.

Ankeren

Ankeren is een techniek waarmee je een intern besloten gemoedstoestand op een positieve manier kan laten bijdragen aan het bereiken van een nieuwe, meer gewenste gemoedstoestand.

Emotional freedom techniques (EFT)

EFT is een zeer effectieve methode die gebruik maakt van de acupunctuurpunten op het lichaam die ons gevoelsleven beïnvloeden. Door deze behandelpunten aan te raken terwijl je aan een probleem denkt en dat ook uitspreekt (affirmatie) hersteld het lichaam zich.

Resource development and installation (RDI)

RDI is afgeleid van EMDR en een prima aanvulling op ankeren. Vooral mensen met een laag zelfbeeld, examenvrees, sollicitatieangst, spanning bij het optreden voor publiek of beslissingen nemen hebben baat bij deze behandelmethode.

Essentiële oliën

Natuurlijke sappen uit zaden, stam, wortels, bladeren, bloemen en andere delen van de planten. Gedistilleerd tot zuivere potentiele, efficiënte en sterk geconcentreerde olie. Welke ingezet kunnen worden ten behoeve van een breed scala emotionele en fysieke behoefte.

Eye movement desensitization and reprocessing (EMDR)

Meer informatie over EMDR, een techniek voor het verwerken van trauma’s, vindt u hier.

Ego state procedure

De ego state procedure heeft als doel meer inzicht te verkrijgen in het eigen karakter en vooral het verschil te herkennen tussen ‘wat je als kind was’ en wat je heeft gevormd tot de persoon die je nu bent.

Rationeel emotieve therapie (RET)

Het doel van deze cognitieve stressreductiemethode is een verandering in het denkpatroon te bewerkstelligen waardoor je je beter en evenwichtiger gaat voelen en beter gaat functioneren.

Training: plannen en prioriseren

Bij het ervaren van tijdgebrek ontstaat vaak nodeloos stress omdat er geen prioriteiten gesteld zijn. Door te ‘leren’ plannen en prioriseren kan dit gemakkelijk voorkomen worden.

Training: kwaliteiten en kernkwadranten

Ontdek (en beheers) je kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en ‘allergieën’ en haal hier vervolgens persoonlijk je voordeel uit door anders, maar vooral beter te gaan functioneren.

Training: assertiviteit

‘Had ik maar nee gezegd...’, assertiviteitstraining leert je uiteraard voor jezelf op te komen maar vooral ook waarom je dat soms niet doet (of deed), bij wie, waardoor en wanneer.

Voedingsadvies

Wij geven binnen onze praktijk veel aandacht aan voeding en ondersteunen de cliënt met coaching en een goed voedingsadvies. BMI, wegen en meten en educatie over voeding is dagelijkse kost of het nu over aankomen, afvallen of energie gaat.

Counseling en coaching

Soms hebben mensen de behoefte om hun problemen te bespreken met iemand die een luisterend oor heeft maar bovenal een zetje kan geven naar andere inzichten en verandering. Onvoorwaardelijk moet dat iemand zijn die empathie heeft, de ander accepteert en oprecht is, volkomen wil begrijpen en het begrijpen terug kan geven. Een councellingtraject bestaat uit een serie individuele gesprekken van één tot anderhalf uur.

Massage

Meer informatie over massage vindt u hier.